Verhalenvertellers

verhalenvertellers_liggendVerhalenvertellers is een project van ZID Theater waar deelnemers in een workshopreeks leren op theatrale manier hun eigen verhaal te vertellen. De verhalen gaan over zaken die hen zelf bezig houden en worden in een mooie presentatie verwerkt, die aan publiek getoond kan worden.
Er kunnen ook andere workshops en programma’s aangeboden worden, zoals de training tot VerhalenVanger.

Van maart tot en met juni starten er nieuwe workshopreeksen
VerhalenVanger+ voor 60 plussers. Voor meer informatie klik hier.

Op 5 mei vindt de Verhalenproeverij – 3 x plaats.

Over de vrije stad en haar mensen

WEES WELKOM IN EEN KLEURRIJKE WERELD VAN VERHALEN OVER VRIJHEID MET EEN HAPJE EN EEN DRANKJE, MUZIEK EN THEATER. Lees meer: Verhalenproeverij – 3 x plaats

Zoek je een verhalenverteller? Zoek dan via de database: ZID Academy.nl

Wil je een workshop of workshopreeks of wil je zelf VerhalenVangen, lees dan verder.

 

VerhalenVanger – een gezelschapsspel voor jong en oud

HET SPEL
VerhalenVanger is een gezelschapsspel dat geschikt is voor meerdere personen en diverse leeftijden. Daarnaast wordt het als spelmethode gebruikt bij verschillende ZID workshops. Het spel maakt actuele thema’s op een creatieve manier bespreekbaar en kan gebruikt worden om een dialoog te starten of om verhalen rondom een bepaald vraagstuk naar boven te krijgen.

Het spel VerhalenVanger kost €15,50 excl. bezorgkosten en is te bestellen via: academy@zidtheater.nl of https://www.zidtheater.nl/bestelformulier-verhalenvanger/

 

Bekijk hier ons filmpje:

DE WORKSHOPS
Tijdens de workshops leren de deelnemers om op een theatrale manier hun eigen verhaal te vertellen. Iedereen heeft mooie verhalen en met VerhalenVanger kunnen we deze met elkaar delen. De verhalen worden aan het eind van de workshopsessie(s) op theatrale wijze gepresenteerd aan publiek. Dit kan in de vorm van een podiumpresentatie, een serie pitches, of gedurende een gezellig diner.

ZID kan deze workshop(s) onder andere organiseren op festivals, in buurtcentra, bedrijven, scholen en verzorgingshuizen. Verhalen zijn immers universeel en middels onze aanpak is VerhalenVanger zeer geschikt voor diverse doelgroepen.

INTERESSE?
ZID denkt graag mee over de beste aanpak om het doel van de opdrachtgever te bereiken en kan een workshoppakket samenstellen dat past bij diens wensen.

ZID biedt ook trainingen aan voor vrijwilligers en activiteitenbegeleiders, zodat zij het spel VerhalenVanger zelfstandig kunnen spelen met diverse groepen. Zie bijvoorbeeld: training tot spelleider VerhalenVanger.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academy@zidtheater.nl of bel: 020-4888449.

sjenellDe vrouwen uit de Schilderswijk presenteerden hun verhaal.
Lees verder: Vrouwen uit de Schilderswijk vertellen hun verhaal!

 

 

 

 

 

“Door deel te nemen aan Verhalenvertellers heb ik mijn persoonlijke ervaringen met andere deelnemers kunnen delen. Dat gaf me veel plezier, vertrouwen en inspiratie.”

– Nanda, oud-deelnemer Verhalenvertellers

Marokkaanse vaders workshop 21 juni Laak Theater 6workshop 21 juni Laak Theater 3